Om Eilbygaard

Eilbygaard tilbyder:

  • Salg af økologiske naturlige hudplejeprodukter.
  • Sundhedsfaglig Kropsterapi med fokus på Senetensteknik
  • Udlejning af lokale til Terapeuter/Behandlere
  • Uddannelsesforløb i samarbejde med Anne-Dorthe Bertelsen fra sundhedfordig.dk

 

Webshop; Hudplejeprodukterne i webshoppen er fra leverandører, der kærer sig om klodens velbefindende.
Det kommer til udtryk helt konkret i anerkendte og godkendte certificeringer, som f.eks. natural-cosmetics.cc, 100% NATURALCare, Ecocert COSMOS Organic, demeter, Nature 2000 m.m.

Grundlæggende oplever vi producenterne 100% valide, med stor integritet og en aktiv stillingtagen til vores natur, klima, bæredygtighed, økosystemer, økologi, renhed, biodynamik og biodiversitet. Vi på Eilbygaard følger med tiden, og nærer dyb respekt til de producenter der fremstiller disse kvalitetsprodukter med fokus på helhedstænkning og for vores naturs velbefindende.
For os giver det mening!

 

Historie; Eilbygaard blev grundlagt I år 2000 af Benedikte og Lars Eilby
I virkeligheden en ombygget landejendom der blev til et behandlings- og uddannelsescenter.

Arbejdet på Eilbygaard har i årenes løb bestået i at hjælpe mennesker med problematikker i bevægeapparatet ved hjælp af en manuel helkropsbehandling. Vi kaldte behandlingsformen for senetensteknik grundet den afspændende effekt, musklerne får ved behandling og stimulation på bl.a. musklernes senehæfter.

Med pionerånd og idealisme var den fornemste opgave at hjælpe de folk der opsøgte os. Senetensteknik viste sig effektiv som behandlingsmetode og som analyse redskab med henblik på at visitere til anden relevant behandling. De første 2-3 år lagde mange mennesker vejen forbi vores behandlerbrikse. Behandlingsgreb og enkle medfølgende gymnastikøvelser blev løbende finpudset og flere og flere blev mere interesseret i vores arbejde.

Det udmøntede sig i, at vi i 2003 startede det første uddannelseshold op i at lære senetensteknikken. Nu kunne behandlingsmetoden nå længere ud til flere, til glæde, gavn og sundhed. Uddannelsen blev en overbygningsuddannelse til sundhedsfagligt personale. Indholdet blev i årenes løb udbygget og justeret i samarbejde med dygtige og kompetente specialister (alle med bevægeapparatet som speciale).

Ydermere havde Eilbygaard også i årene 2007 – 2012 en specialvarebutik med fokus på økologi og biodynamik.

I 2013 overgik Eilbygaard til enkeltmandsvirksomhed efter uddannelsesleder og grundlægger Benedikte Eilby’s alt for tidlige død. En af Eilbygaards dygtige eksterne undervisere, og ven af huset Anne-Dorthe Bertelsen trådte til i årene 2013-2015 som kursusleder og videreførte med succes uddannelsen.

Der har siden 2016 været pause i uddannelsen af nye behandlere. Tid til ny-tænkning og refleksion!

I alle årene har vi til stadighed fået positive tilkendegivelser samt fået nysgerrige forespørgsler på uddannelsen. Selv har vi oplevet en tiltagende motivation, lyst og forpligtelse til at udbyde dette igen som et sundhedsfremmende bidrag og som et unikt bidrag til den enkelte behandlers fagidentitet.

 

2021;   Vi er glade for samarbejdet med Sundhedfordig.dk. Sammen har vi udviklet den nye bæredygtige uddannelse i Sundhedsfaglig Kropsterapi med fokus på Senetensteknikken. Se mere her

 

Med Benedikte Eilby mistede vi en ægte ildsjæl. Og hvad Benedikte har haft af betydning for de mennesker, hun mødte på sin vej, for Eilbygaard og for S-formsgymnastikken er ubeskriveligt.